söndag 3 november 2013

Senhöst


Senhöst är för mig den årstiden då de flesta träden har tappat sina löv men inte alla. Några som fortfarande har sina löv kvar och påminner om att det är höst. Är  det dessutom trist och mulet och lite kyligt i luften, påminner det om novembermörkret och den nalkande vintern. En sådan dag traskade jag nerför denna allé.

 
Svängde dock in på en liten stig och hittade dessa två hästar som försökte hitta något grönt bland träden. Även dom hade fått höstkläderna på sig.

 
Spår av nattens regn syntes i gräset och på den smala stigen. Den blev allt halare att gå på eftersom hästhovarna trampat upp leran och här och var fanns stora pölar.

 

 

 

 
 
 
 
Längre bort öppnade sig landskapet igen. Nu stod här inga fågelskådare med sina kikare på stativ och spanade bort över sjön. Inga måsar som skränade. Inga löv som prasslade. Allt var tyst som en kulen senhöstdag. Det gamla trädet lutade betänkligt. Det var dock inte Simone som hade böjt till det. Inte heller staketet. Allt lutade som det gjort i åratal

 
På andra sidan var det definitivt höst. Sommarens yppiga grönska hade förbytts i en murrig, mörkbrun nyans och träd och buskar var helt avlövade. En trist syn

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar