tisdag 8 oktober 2013

mörka moln


Dagens rubrik låter  värre än vad det egentligen handlar om. Det är inga mörka moln som i överförd bemärkelse tornar upp sig vid horisonten och varslar om olycksbådande tider utan rätt och slätt om riktiga moln. Då och då lyfter jag blicken mot skyn och spanar in olika molnformationer och tar några bilder då och då. Härliga stackmoln på sommaren eller lätta fjädermoln. Trots att jag tagit så där ett 50-tal molnbilder, har jag inte någon dramatisk molnbild. Då ska man helst befinna sig ute på stora vidder och inte i en villaträdgård som är omgiven av träd och hustak.

För någon vecka sedan var det risk för regnskurar och mörka moln svepte fram över hustaken. Det såg mera dramatiskt ut än de titigare lätta, fluffiga sommarmolnen jag fotat.

 
De drog österut och en bit av den blå himlen började skönjas. Solen var nära att titta fram. Längre bort på motsatta sidan hade solstrålarna redan nått den mörka molnväggen och målat upp en vacker dubbel regnbåge

 

 

 

Som alltid blir regnbågen lite diffus och  oskarp på bild vilket måste bero på avståndet och all fukt som finns i luften. Men ett vackert himlafenomen är det varje gång - den gamla bifrost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar