söndag 29 september 2013

fiberfeber


För ett par år sedan grävde man ner tjocka, svarta kablar  utmed bilstråken inom kommunen. Så även mellan den stora billeden och tillfartsvägen till vårt område. Man skapade en digital infrastruktur inom kommunen. Men vi som bodde på andra sidan vägen skulle nog inte ha någon glädje av detta. Man  kunde ju inte gärna gräva upp alla smågator och gräva sig fram genom häckar, rabatter och gräsmattor för att lägga kabel till vartenda hus. Men det är just det man nu är i färd med att göra. En morgon fanns 5 knippen fiberkabel  som man ställt mot vår husvägg. Ett knippe för varje hus i kvarteret. Det framgick av nummerlapparna på varje knippe. 

 


Någon vecka senare började man gräva i andra änden av området.

 

 

 

Därifrån jobbade man sig vidare och några dagar senare bullrade grävmaskinen intill allmänningen bakom huset.

 

 

Den hade grävt ett dike rätt över vägen och slutade vid allmänningen. Där hade man lagt upp en stor sandhög. Kablarna skulle få ligga mjukt och bekvämt på ett lager av sand i dikena.

 


 

 

 
 
 
 
Det kommer att bli spännande de närmaste veckorna att se hur man tar sig in till de olika fastigheterna, själva installationen av bredband till data, telefon och TV och att återställa allt i ursprungligt skick med asfaltering och plantering. Jag lär nog återkomma till detta misstänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar