måndag 30 september 2013

bildrensning


Utan att egentligen har någon blogg-idé, dyker det ofta upp motiv som man kan orda om och dela med sig. Dessutom kan man idag slösa med bilder och på så sätt få en mer sammanhållen bildberättelse. Som i en serietidning fast digitalt. Rätt som det är dyker det dock upp andra motiv som inte  alls hänger ihop med det man håller på att berätta. Därför skvalpar det alltid en massa bilder i den opublicerade mappen. Ibland kan dom komma till nytta i ett senare sammanhang men i regel stör dom bara. Här följer ett antal sådana bilder som inte fick plats tidigare. Först ut dom bruna:

 

 

 


Från mörkbrunt till rödbrunt. Den här graffitimålningen minns jag inte att ha sett tidigare. Troligen har rullgardinen av metall alltid varit uppdragen i skyltfönstret. I alla fall graffiti som godkänts av myndigheten. Och tur det, för räven fyller verkligen sin plats där den rusar fram genom den trånga passagen ut mot torget. Så länge en riktig konstnär skapar s.k. graffiti och placerar den väl, har jag inget att invända mot denna konstart. Som i den pågående TV-serien " gatukonst".

 

 

 

 

 

Tänk att taggiga växter kan frambringa så skira, vackra blommor. Som denna nyponbuske eller varför inte kaktusar.

Till slut en helt udda bild som definitivt inte fick plats tidigare eftersom den totalt saknar sammanhang. Byttan med sleven låg på en sträng av gräsmatta mellan husvägg och gångväg. Först trodde jag att den innehöll ostmassa men visade sig vara tom. Det vita är en plastinsats. Utan att begripa varför föremålen låg där dom inte hör hemma, var dom värda ett foto som en påminnelse om flydda tider. Åtminstone den mäktiga sleven.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar