tisdag 10 september 2013

fest för barnen


Trots den inglasade gallerian har Jakobsbergs Centrum mist en del av sitt attraktionsvärde när stormarknaderna vid Barkaby Handelsplats etablerade sig i närheten. Ett sätt att dra till sig besökare, är att anordna en Järfällafestival. Satsar man dessutom på en mängd aktiviteter för barn, följer de vuxna automatiskt med. I ett hörn av torget hade man satt upp en liten inhägnad med några  husdjur som barnen kunde titta på och klappa.

 

 

 

 
 
Den här flickan var dock inte så intresserad av getter och grisar utan ville hellre veta vad fotografen höll på med

 
Själv blev jag dock intresserad av ett djur som sprang omkring där bland flera andra hönor. En bisarr art som jag aldrig sett tidigare. En blandning av höna och brushane. Trots den yviga huvudplymen kan den tydligen kika mellan alla fjädrarna.

 


Runt hörnet höll några flickor på att öva sig i konsten att fäktas. För säkerhets skull med halvmjuka plaststavar under överinseende av någon expert klädd i svart kampsportsdräkt och gult bälte.

 
Coop bjöd på prinsesstårta

 
Inne i själva gallerian hade man ställt i ordning en lekplats för dom allra minsta. Leksakerna brukar stå på "pyramidtorget" som idag fick tjänstgöra som scen för diverse uppträdanden.

 
Bredvid pågick ansiktsmålning. Två flickor tog sig an ivriga barn som ville snygga till nunan.

 
Sminköserna var riktigt duktiga. Jobbade på ackord och var ändå lätta på hand. Jag hann med tre ansiktsmålningar av vilken den bästa tyvärr skymdes av en förbipasserande.

 


Barn är så tacksamma att fotografera. Speciellt när dom är helt upptagna med vad dom håller på med eller ser omkring sig. Det blir i regel "naturliga" bilder. För mig var det dock att gå vidare för att ta bilder på något äldre barn. Forts. följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar