fredag 19 juli 2013

taggad


Ett av barnbarnen kom förbi. Slängde sparkcykeln på gräsmattan och förklarade med bestämd röst "morfar, vi ska till skogen och plocka blåbär". Så det var bara att ta fram två små plasthinkar och trava iväg i sommarvärmen. Stanna upp här och var och ta några bilder.

 
Vi pratade lite djur och natur under tiden och han sög i sig kunskap som en svamp. Väl inne i skogen hittade vi inga blåbär som var värda att böja sig för. Små och förkrympta. Vi tittade även på kantarellställena som vi vittjade förra veckan där vi medvetet hade lämnat kvar några små. Ingen fanns dock kvar. Alla hade torkat bort. Jag tröstade honom att vi skulle plocka vinbär i stället när vi kom hem.

 
När vi sneddade över en äng noterade jag att en del tistlar hade gulvita toppar.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Jag hade sett liknande vid en tidigare promenad även på andra ställen. Tistlarna var inte döda eller uttorkade. Jag kunde inte förklara fenomenet för barnbarnet utan  drog till med en gissning om väderlek eller att dom hade angripits av någon parasit. Sedan följde en lång utredning om vad parasiter är. I vilket fall lyste dom här gulvita tistlarna dekorativt i gräset.

Det hade varit en svettig vandring i solen som nu gassade med 38 grader från en klarblå himmel. Da var det dags med lite iskylda förfriskningar när vi väl var hemma igen.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar