torsdag 18 juli 2013

oväntat besök


Altandörren står alltid öppen  så här i sommartider. Det blir ju mycket spring ut och in hela dagen. Å andra sidan kan även vem som helst komma in. Grannar som fått våran post eller vill låna ett ägg, skolungdomar som säljer strumpor och kokosbollar, Jehovas Vittnen eller mattförsäljare. Men även mindre objudna  besökare hälsar på. Humlor, flugor och getingar och i veckan kom även en gräshoppa in.

 
Den landade på köksbänken och hade inga svårigheter att ta sig fram över den blankpolerade bänkskivan.
Helt obekymrad hasade den sig fram till min kaffekopp som jag ställt ifrån mig bredvid flaskan med mitt misslyckade äppelvin. Ett tag var den uppe på assietten och undersökte kaffeskeden som låg där.

 
Sedan  gjorde han ett skutt och hamnade på vinflaskan bredvid. Trots att den var ännu halare kunde den klänga sig fast på den böjda ytan i lodrät ställning. Upp och ner eller gravitation existerar tydligen inte för en gräshoppa. (Spiderman kan kasta sig i väggen vilket han även gör ibland J)

 
Med sina kloförsedda fötter stegade den uppför flaskan och satte sig till slut på själva skruvkapsylen på toppen. Om den hade haft några sugkoppar under fötterna hade man kunnat förstå denna bedrift. Men likväl satt han nu där på  toppen av världen och ägde den..

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar