onsdag 6 mars 2013

lyxmacka


När man handlar något i matväg bara en eller ett par gånger om året, framstår det alltid som extravagant. Så blev det häromdagen när hustrun hade handlat ett par hekto djupfrysta räkor. När  dom hade tinat framåt kvällen, satte hon igång med att skala dom. Jag tänkte då att lyxa till det ytterligare. Rostade några skivor toast, kokte ett par ägg och tog fram en burk med rom och en tub majonäs. Som krona på verket bestämde vi oss för att dessutom öppna en flaska vitt.
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
Uppläggningen blev kanske inte som det krävs i "Sveriges mästarkock". Bland annat hade jag ingen dill kvar i frysen så att jag kunde garnera läckerbitarna med en liten dillkvist. Ingredienserna var dessutom ditslängda lite hipp som happ. Även om jag inte hade skapat ett konstverk såg det läckert ut i alla fall. Och det smakade även därefter.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar