fredag 13 december 2013

landskapspynt


Så här före jul brukar det pyntas. Med ljusslingor, adventsstakar och julstjärnor. I år hade även naturen sett till att Mälarens stränder pyntades med alla möjliga isformationer. En av de märkligare var denna, som hängde från en björk


 


 
Dom här, som hängde från en vågrät gren över vattnet, liknade dock inte längre vanliga istappar. (sprängfyllda kådisar som någon beskrev dessa)


 
Det mesta som fanns i närheten av vattnet kläddes av is och tappar. Ett kullfallet träd var inget undantag. I vanliga fall hade man kanske inte ens sett det. Men nu var det pyntat som en julgran utan barr. (beskrivningen haltar något)


 

 

 

Kunde inte låta bli att ta ytterligare bilder på kulorna som doppas i vattnet. Här ser man dessutom hur det bildas ringar på vattnet varje gång de nuddar ytan. Och varje gång blir det ett nytt isskikt som får kulorna att växa i omfång.
 

 Från en annan bild, där istappar speglar sig i vattnet, gjorde jag denna delförstoring. Eftersom vattnet rörde sig, blev spegelbilden av istapparna en distortion. Tyvärr rörde sig vattenytan för mycket så att det blev en större förvrängning av spegelbilden än jag hade önskat. Nu blev den i stället helt nonfigurativ och hamnar därför i non-fig mappen med titeln vågspel

 


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar