onsdag 26 juni 2013

vilda och "tama" blommor


Det måste ligga ett slags återseendets tjusning bakom alla blombilder som man tar varje år. Vare sig dom finns ute i naturen eller hemma i trädgården. Trots att det alltid är samma blommor man fotograferar blir bilderna olika. På senare tid har blomningen dock gått för fort att man inte hunnit med att ta hand om bilderna i "blogform". Annat har kommit emellan och bilderna har hopats. Nu ska det bli en rensning. Den äldsta bilden är från i våras

 
En blomma som en gång i tiden varit "tam" men sedan förvildats. Från ett äppelträd som funnits vid en för länge sedan försvunnen bebyggelse. Ett knotigt träd som bär små äpplen varje höst till gagn för fåglar och vilt längre fram mot vintern.

En annan vild blomma är nyponrosen som kunnat tämjas till alla varianter av  rosor vi har i våra trädgårdar och parker.

 


En annan vild blomma som jag dock inte tror att adelssläkten gett namnet åt J
Som så mycket annat har jasmin och guldregn blommat färdigt bland trädgårdsblommorna. Som tur är har vi spritt blomningsperioderna bland våra växter över året.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Hässleklockor och borstnejlikorna blomma nu för fullt. Båda bilderna är på den första som slagit ut på stammen. Dagen efter hade alla andra knoppar brustit.

 
 
I någons häck (inte ända ! J) hittade jag dessa buskar som blommade i olika färger
 


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar