lördag 1 juni 2013

Picturers at an exhibition


Då var det åter dags att insupa lite kultur. Dock inte en  pianokonsert av Musorgskij enligt rubriken, utan  fotografier och andra alster från den yngre generationen som ännu inte etablerat sig som konstelit. I biblioteket fanns åter fotografier uppsatta i utställningshallen. Bilder som tagits av samgymnasiets elever i det estetiska programmet.

 
När man kom in i rummet föll blicken direkt mot kortväggen på andra sidan där ett antal stora personer stod på rad. Jätteförstoringar från golv till tak.

 
För att ge fonden ett enhetligt uttryck, tror jag att man medvetet gjort bilderna aningen stela men i samma stil. Undrar hur det skulle ha tett sig om personerna stått i en dörröppning?

Ett tema till bilderna var sagor. Eller ett sagolikt inslag.Dessa bilder var speciellt intressanta eftersom de var dessutom bearbetade i datan. Något som jag praktiserat ofta. Tidigare fotoutställningar visade alltid bara rena fotografier. Därför är det glädjande att ungdomarna tar hjälp av de nya redskapen och vill visa vad man kan åstadkomma med dom nya medierna.

Bredvid dessa "sagobilder" fanns även ett antal traditionella porträtt som var välgjorda. (Klicka gärna på bilden för att få dem större. Just nu medger blogger bara en eller två stora bilder/inlägg)

 
 I nedersta raden i mitten hittade jag en bild som fångade min uppmärksamhet.

 Den kändes igen på något vis. Ett collage i papper som jag gjort för länge sedan.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Och på tal om collage, så fanns sådana även representerade bland elevernas alster. Det är inte ofta collager är accepterade som konstform än mindre att de ställs ut till allmän beskådan.


Med hänsyn till sagotemat var det kanske inte alldeles enkelt att få tag på tillräckligt många pappersbilder som passade ihop till något enhetligt.

 
Genomgående har man dock inte varit tillräckligt  noggrann med att sätta ihop bilderna och som så ofta i början tagit alltför många. Intrycket blir bara virrigt

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar