fredag 7 juni 2013

Nationaldagen


Det är inte ofta jag kommer med dagsaktuella inlägg eftersom bildmaterialet  tillverkas först på eftermiddagen eller senare. Därför kommer det en rapport från den relativt nya helgdagen, som döpts om från svenska flaggans dag till nationaldagen, först nu.

Jag gav mig ut på en längre cykeltur Stannade upp vid olika gårdar utmed vägen (bilder kommer senare) och njöt av det fina sommarvädret. Men mest av allt att jag orkade cykla den långa vägen utan att ha några besvär med knäet eller att jag blev trött. Jag hamnade till  slut vid Hässelby Slott. I stället för nationaldagsfirandet på Skansen med kungafamiljen, flaggviftning, fanfarer och övrig pompa och ståt, hade folk vallfärdat till slottet där en tivoli byggts upp.


 
Det hördes skränande musik från olika håll som blandades till en märklig potpuorri, skrik från karusellåkande barn och allehanda olika tungomål.


 
Några ungar hade upptäckt något spännande under en karusell som en vuxen aldrig skulle se. Dagen till ära var alla tre ändamålsenligt klädda i Sverigetröjor. Men några flaggor syntes inte till.


Det var mera som ett midsommarfirande dock utan några små grodor. Folk av alla nationaliteter kom från när och fjärran och gjorde det hela till en folkfest helt enkelt. En tivoli går alltid hem hos alla.


Här och var fanns lummiga träd i slottsparken dit  folk sökte lite skugga från solvärmen. Varje familj hade, beroende på storlek, brett ut filtar där man pratade, fikade eller bara tittade.


Och hade man ingen att prata med gick det även bra att slå upp en bok och strunta i allt tingel-tangel runt omkring sig.


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar