lördag 22 juni 2013

midsommarängen


Det var meningen att vi alla med barn och barnbarn skulle cykla ½ mil till vår vanliga festplats igår. När nu detta inte blev av, dukade vi hemma på gräsmattan i stället  med traditionell midsommarmat med sill och potatis och jordbubbar som efterrätt. Därför blev det inga bilder på majstång, ringlekar och spelemän. Dom hade ändå blivit som för 2 år se´n så det är bara att klicka här  så kommer man till festplatsen.  Vi fick i år nöja oss med andra sidan av huset där allmänningen tar vid. Där kunde vi ha satt upp en midsommarstång. Blommor fanns. Alla gullvivorna hade visserligen slutat att blomma men prästkragarna hade tagit vid. En riktig midsommaräng

 
Eftersom denna delen av allmänningen inte klippts än  i år, har många ängsblommor kunnat frodas där. Flera backnejlikor fanns på ett ställe. En med en liten snyutbagge på.

 
Klöver, blåklocka och en mängd andra namnlösa blommor finns representerade. För en fotograf betydligt mera spännande än en välklippt gräsmatta. Men gräsmatta blir det tids nog igen när prästkragarna blommat färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar