måndag 2 december 2013

julskyltning


Den riktiga julskyltningen på gator och torg har ännu inte kommit igång. Med julgran och ljusgirlanger. Däremot hade man startat med detta för länge sedan i skyltfönstren och inne i affärerna för att påminna folk om att man ska vara ute i god tid att handla klappar. Även om skyltningen ska ha anknytning till någon av alla julsymboler, kan den dock utformas mer eller mindre fantasifull. En dekoratör som absolut inte hade någon större fantasi satte upp en hel rad med flaskor i skyltfönstret.

 
Tomma flaskor som varken hade anknytning till julen (?) eller ens till varorna som såldes där. Möjligen skulle några röda pappershjärtan symbolisera kompisarna av pepparkaksdeg. Det var nog den mest andefattiga julskyltningen jag sett. På ett annat ställe såg jag däremot raka motsatsen. En tomte i naturlig storlek som var upplyst av hundratals lampor i olika färger.

 
Tyvärr kopplade jag inte bort blixten när jag tog bilden. Annars hade lamporna framträtt mycket bättre. Man kom att tänka på amerikanska husdekorationer och ett päron till farsa som ska fira jul. Men den här tomten var nog tysk kan man förmoda. Den stod vid en dörr på Bauhaus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar